NOVI PAZAR – U sportski život Novog Pazara i Sandžaka vraća se jedna od najvažnijih i najznačajnijih sportskih manifestacija – TRADICIONANI RAMAZANSKI TURNIR U MALOM FUDBALU!

Ovo je 28. po redu skup majstora malog fudbala u 11 starosnih kategorija.

Prijavljivanje ekipa počinje od ponedjeljka 7. marta i trajaće sve do 31. marta. Žrebanje će se obaviti u prostorijama Sportskog saveza 1. aprila u 11 časova, a zvanično Tradicionalni Ramazanski turnir 2022. godine počinje 4. aprila u 21 čas.

Generalni pokrovitelj turnira je grad Novi Pazara, a organizatori su Sportski savez i Ustanova za sport Novi Pazar uz pomoć svih onih kojima je stalo da ova velika sportska manifestacija vrati sjaj koji je imala.

Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani Pendik.

“Ramazanski turnir je iznjedrio veliki broj majstora fudbala i futsala, verujemo da će se i na ovom turniru pojaviti neki novi Eko Redžović, Adem Ljajić, Fahrudin Mustafić, Nedžad Dolovac, Enes Delić, Seki Brunčević, Enver Alivodić, Setko Jusufović, Eco Bihorac, Elvedin Sadović i mnogi drugi. Tokom 27 godina trajanja turnira, do prekida 2018. godine, na turniru je u proseku nastupalo stotinu ekipa u različitim kategorijama sa prosekom od 700 gledalaca svake večeri. Naš grad je treći sportski centar u zemlji posle Beograda i Novog Sada ali se niko u ovoj zemlji ni mnogo šire ne može pohvaliti jednim turnirom na kojem se prijavi tako veliki broj ekipa i koji traje skoro mesec dana” – rekli su nam iz Sportskog saveza Novi Pazar.

Posle pauze od četiri godine Ramazanski turnir će ove godine nastaviti svoj život. Ovo je prilika da pozovemo sve zainteresovane ekipe, fudbalske škole, fudbalske klubove i uopšte ljubitelje futsala da prijave svoje ekipe za nastupe na ovogodišnjem 28. po redu Tradicionalnom Ramazanskom turniru u malom fudbalu.

Obezbeđen je bogat fond novčanih nagrada za seniore i vrednih robnih nagrada uz naravno pehare, medalje i diplome za najbolje ekipe u svih jedanest kategorija. Takođe, obezbeđene su i nagrade za gledaoce koji će pratiti dešavanja na ovogodišnjem Ramazasnkom turniru u malom fudbalu.