NOVI PAZAR – Ministarstvo privrede Republike Srbije raspisalo je javnu nabavku za rekonstrukciju Ulice generala Živkovića u Novom Pazaru, javlja radio televizija Novi Pazar.

Vrijednost radova je 62.023.836,55 dinara.

Podsjetimo, Novom Pazaru su, na osnovu sprovedenog javnog poziva, odobrena 62 miliona dinara od Ministarstva privrede a za rekonstrukciju Ulice generala Živkovića, do poslovne zone Mur.

Podsjećamo, sa prvim danima proljeća počela je građevinska sezona u Novom Pazaru. U planu je da se uradi 68 ulica u svim dijelovima grada. Početkom sljedeće nedjelje biće otvorene i asfaltne baze, pa će već pripremljene ulice ubrzo biti i asfaltirane. Ulica u Trnavi prema džamiji će uskoro biti asfaltirana.

Pomoćnoik gradonačelnika Novog Pazara, Nihad Hasanović obišao je protekle nedjelje gradilišta i razgovarao sa mještanima maselja u Novom Pazaru. On je istakao da će se u Novom Pazaru raditi istim intezitetom kao i prethodnih 12 godina. Planom asfaltiranja ulica obuhvaćena su sva naselja u Novom Pazaru. Ulica u Trnavi , na Hadžetu, u Požegi i Požežini, Obilaznica i dionica sa dva mosta prema Tutinu su radovi koji se izvode prema nalogu Vlade, Puteva Srbije i resornog ministarstva.

Još jedna intezivna građevinska sezona je najavljena. Do sada su potpisana dva ugovora, koja obuhvatuju 68 ulica, koje će biti asfaltirane u Novom Pazaru.