BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Glazgovu od Rendžersa sa 0:3, u prvoj utakmici osmine finala Lige Evropa.

Prvi gol na utakmici već u trećem minutu postigao je igrač Zvezde Aleksandar Katai, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Rendžers je poveo u 11. minutu golom Džejmsa Tavernijea iz jedanaesterca. Sudija je dosudio penal nakon što je putem VAR tehnologije proveravan start Slavoljuba Srnića na Rajanu Kentu.

Dva minuta kasnije ponovo je mrežu zatresao Katai, ali je ponovo posle VAR tehnologije dosudjeno da je napadač bio u ofsajdu pa je pogodak poništen.

Škotski tim stekao je dva gola prednosti u 15. minutu golom Alfreda Morelosa posle loše intervencije odbrane crveno-belih.

U 23. minutu dosudjen je jedanaesterac za Zvezdu posle prekršaja Rajana Džeka na Mirku Ivaniću. Udarac sa 11 metara izveo je Katai, a golman Rendžersa Alan Mekgregor je dobro odbranio.

Do kraja poluvremena Zvezda je zapretila kada je šutirao Ohi Omoidžuanfo, ali je domaći golman dobro odbranio.

U 51. minutu treći gol za Rendžers postigao je Leon Balogun, kada je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera. ;

Zvezda je zapretila u 63. minutu, posle centaršuta Milana Rodića pokušao je El Fardu Ben, a odbrana domaćih je dobro intervenisala. Novu dobru šansu beogradski tim imao je 10 minuta kasnije, kada je Gelor Kanga pogodio prečku.

U 85. minutu ponovo je zbog ofsajda poništen gol Zvezde, kada je strelac bio Ben.

Do kraja utakmice igralo se pred golom crveno-belih, ali se rezultat nije promenilo pa škotski tim sa tri gola prednosti ide na revanš.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić”.

indeksonline.rs/Beta