BEOGRAD – Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se od sutra do kraja sedmice, 13. marta, na području Srbije očekuju umereni, lokalno i jaki jutarnji mrazevi.

Najniža temperatura sutra će u nižim predelima od minus 10 do minus pet, tokom vikenda ponegde i niža, a na planinama i ispod minus 15 stepeni.

Posle jutarnjeg mraza, na severu zemlje će tokom dana biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, na jugu i istoku ponegde sa slabim snegom.

Najniža temperatura od minus devet do minus četiri, najviša od jedan do pet stepeni.

U Beogradu sutra ujutro umeren mraz, u toku dana pretežno sunčano i hladno.

Najniža temperatura od minus sedam do minus četiri, a najviša oko četiri stepena.Početkom sledeće sedmice u Srbiji se očekuje slabljenje jutarnjih mrazeva i osetni porast dnevnih temperatura. U ponedeljak pretežno sunčano, a u utorak umereno naoblačenje. U sredu i četvrtak zahlađenje, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. U petak pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza za petak, 11.mart:

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i psihičkim bolesnicima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja.

indeksonline.rs/Beta