NOVI PAZAR – Član Gradske izborne komisije ispred SDP-a Tarik Rupić danas je podneo predlog komisiji da od Republičke izborne komisije zahteva produženje vremena glasanja na dan izbora 3. aprila u Novom Pazaru.

“Ovakav predlog Sandžačka demokratska partija uputila je s obzirom da se izbori održavaju drugog dana Ramazana, a imajući u vidu da je vreme iftara 45 minuta pre zatvaranja glasačkih mesta. Kako bi građanima muslimanske vere nadoknadili vreme za glasanje i obezbedili podjednako pravo kao i svim biračima, tražili smo da se vreme glasanja produži za pola sata i da birališta budu otvorena do 20.30. Nadamo se da će RIK pozitivno odgovoriti na naš predlog” kazao je Rupić.

Rupić je još jednom pozvao građane da “glasaju za dela a ne reči”, da sude prema ostvarenim rezultatima i na glasačkom listiću zaokruže listu pod rednim brojem 1 na kojoj su i kandidati SDP-a, između ostalih dr Muamer Bačevac i Jasmin Hodžić, koji su, kazao je Rupić, u proteklom periodu dokazali da su legitimni predstavnici Bošnjaka.