NOVI PAZAR – Iz Stranke demoktratske akcije Sanžaka oštro su osudili portal “sandzacke.rs” zbog navodnog pokušaja da isti unese smutnju, neprijateljstvo i podele među Bošnjacima Sandžaka.

“Očigledno je da se velikosrpski režim i njegovi poslušnici uplašili prisustva predstavnika Bošnjačkog nacionalnog veća na predizbornim skupovima bošnjačkih stranaka i da im ne odgovara ovakva vrsta zaštite bošnjačkih interesa. To potvrđuje da im je jedini cilj da nesmetano nastave koristiti bošnjačke glasove u službi velikosrpske politike za svoje lične interese” – navodi se u saopštenju.

SDA sandžaka ovim povodom pozdraclja interesovanje Bošnjačkog nacionalnog veća da prati i razmatra izborni program svih stranaka koje traže glasove Bošnjaka i koje koriste zakonske povoljnosti i prednosti „bošnjačke izborne liste“.

“Shvatajući značaj Bošnjačkog nacionalnog veća, kao najvišeg predstavničkog tela Bošnjaka, SDA Sandžaka je svoje najbolje kadrove od svog osnivanja stavila u službu te institucije i oni se zbog toga više ne nalaze na stranačkim funkcijama, niti izbornim listama naše stranke” – zaključuje se u saopštenju SDA Sandžaka.