NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je danas da je njegovom igračima prijala pauza u superligaškom takmičenju, a da je u predstojećem meču 29. kola protiv gostujućeg Napretka jedini cilj osvojiti tri boda.

“Pod stalnim smo pritiskom zbog rezultatskog imperativa. Osvežili smo se i malo pojačali rad. Spremni smo za još jednu utakmicu iz kategorije biti ili ne biti. Poštujemo dobru i iskusnu ekipu iz Kruševca predvodjenu priznatim i poznatim trenerom (Zoranom Milinkovićem). Kod nas je ista meta, isto odstojanje. Pobeda i ništa drugo”, rekao je Sivić.

Pazarci su u prošlom kolu protiv Spartaka u Subotici ostvarili pobedu (2:1) u Super ligi Srbije posle skoro četiri meseca, ali su dva kola pre kraja regularnog dela sezone i dalje poslednji, 16. na tabeli sa 22 boda, dok osmoplasirani Napredak ima 12 bodova više.

Iz novopazarskog tima zbog žutih kartona izostaće Stefan Lončar i Filip Pavišić.

“Tu su momci koji čekaju šansu. Mislim da će isti takav doprinos dati igrači koji će ih zameniti”, naveo je Sivić.

Ofanzivni vezista Mustafa Mujezinović u Subotici je prvi put bio strelac za Novi Pazar.

“Očekujem tešku utakmicu. Iako smo domaćini, moramo dati sve od sebe i biti maksimalno skoncentrisani. Nadamo se dobrom rezultatu. Što se tiče Super lige Srbije, prednost u odnosu na Premijer ligu Bosne i Hercegovine je VAR tehnologija. Kada je kvalitet u pitanju, lige su tu negde”, ocenio je Mujezinović.

Novi Pazar i Napredak igraju u petak od 16.15 na Džaizkoin areni.

indeksonline.rs/Beta