BEOGRAD – Srpski carinici zaplenili su gotovo dva kilograma zlatnog i srebrnog nakita koje su putnici pokušali da prenesu u prtljagu na graničnim prelazima Horgoš i Gradina, saopšteno je danas iz Uprave carine.

Kako se navodi u saopštenju, neprijavljeni zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na oko 11.000 evra otkriven je na prelazu Horgoš u automobilu švedskih registarskih oznaka, koji je putovao iz Turske ka Švedskoj.

Prilikom pregleda automobila, ispod suvozačkog sedišta pronadjen je ranac, u kojem se nalazilo nekoliko kesica sa devet zlatnih narukvica, dva prstena i jednom masivnom ogrlicom sa velikom pločicom, ukupne težine od oko 300 grama.

Na prelazu Gradina, carinici u u automobilu nemačkih registarskih oznaka koji je putovao iz Turske ka Bosni i Hercegovini pronašli oko 1,5 kilograma srebrnog nakita koji putnici nisu prijavili.

Kako se kao vlasnica celokupne količine zaplenjenog nakita prijavila putnica, državljanka Bosne i Hercegovine, protiv nje je, kao i u slučaju putnika sa prelaza Horgoš, pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

indeksonline.rs/Beta