NOVI PAZAR – Stranka pravde i pomirenja na predstojećim predsedničkim izborima podržaće kandidata Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Glavni odbor je tako odlučio, jer “ostali kandidati su iz redova kvazi-demokratskih režima koji su u ranijim periodima počinili veliku štetu našem narodu u Sandžaku, ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik”.

U obrazloženju se, između ostalog navodi, da je Vučić prvi lider države i većinskog naroda nakon Zorana Ðinđića koji je želeo da razgovara s muftijom Muamerom Zukorlićem, dok su drugi lideri isključivo iskazivali otvoreno neprijateljstvo.

SPP navodi i da je Vučić na zahtev Muftije zaustavio torturu i nasilje koje se prakticiralo u vidu policijskog otimanja džamija i slanja žandarmerije protiv našeg naroda u Sandžaku.

“Pod rezimom Aleksandra Vučića je Islamskoj zajednici vraćeno više vakufa, Islamske ustanove u centru Novog Pazara, Stara Banja i druge parcele. SPP želi nastaviti procese restitucije vakufske imovine Islamskoj zajednici. Vraćen je znacajan broj veroucitelja koji su nepravedno uklonjeni iz obrazovnog sistema 2008. i 2010. godine”, navodi SPP.

Stranka pravde i pomirenja je zahvalna predsedniku Vučicu što je podržao inicijativu da se u Skupštini Srbije odvoji molitveni prostor gde narodni poslanici muslimanske veroispovijesti mogu obavljati svoje verske dužnosti, ugledajući se na kralja Aleksandra Karađorđevića.

SPP se nada da će plodovi ove podrške u sledećem mandatu biti još veći za Sandžak i sve narode Srbije i poziva članove i simpatizere sranke da 3. aprila, pored liste Muftijin amanet koju predvodi Usame Zukorlić pod brojem 8, glasaju na predsedničkim izborima za predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića pod rednim brojem 6.

indeksonline.rs/Tanjug