NOVI PAZAR – U Opštoj bolnici u Novom Pazaru tokom februara je preminulo 19 pacijenata od posledica izazvanih infekcijom korona virusom, pokazuju zvanični podaci gradskog Štaba za vanredne situacije.Medju preminulima je po šest osoba iz Novog Pazara i Raške, četiri iz Sjenice i tri iz Tutina.

Na bolničkom lečenju je poslednjeg dana februara bilo 13 kovid pacijenata što je pet puta manje u odnosu na prvi dan tog meseca kada je u novopazarskoj Opštoj bolnici bilo smešteno 68 pacijenata sa potvrdjenom infekcijom.

Tokom februara je višestruko smanjen i broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u Novom Pazaru, pa se juče lekarima javilo 75 gradjana sa simptomima korona virusa, dok ih je na početku februara u proseku bilo oko 300.

Poslednji podaci brzih testova potvrdili su prisustvo virusa kod 16 osoba.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić potvrdio je juče radiju Sto plus da je epidemiološka situacija u tom gradu trenutno stabilna i da je procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih oko 11 odsto, dok je pre mesec dana bio oko 50 odsto.

indeksonline.rs/Beta