BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti suvo i toplo uz postepeno naoblačenje, a uveče i tokom noći ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren, u Vojvodini i na planinama mestimično jak, južni i jugozapadni vetar.

Najniža temperatura kretaće se od nule do 10 stepeni, a najviša od 17 do 22 stepena.U Beogradu će veći deo dana biti suvo i toplo uz postepeno naoblačenje. Uveče i u toku noći u pojedinim delovima grada očekuje se kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak.

Najniža temperatura biće oko 10 stepeni, a najviša oko 21.

U četvrtak će biti oblačno i relativno toplo s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Od petka postepeno hladnije, a kiša će padati do kraja sedmice. Lokalno se očekuju i obilnije padavine. U subotu na planinama prelazak kiše u sneg, a u noći ka nedelji kratkotrajan sneg ponegde se očekuje i u nižim predelima. Najhladniji dani biće nedelja i ponedeljaksa maksimalnom temperaturom u većini mesta od pet do 10 stepeni. Od utorka naredne sedmice će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz postepeni porast dnevne temperature.

Biometeorološka prognoza za sredu, 30. mart 2022. godine:

Biometeorološka situacija, pred očekivanu promenu vremena, može uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

indeksonline.rs/Beta