BEOGRAD – Hoću da Srbija ima 15 godina mira i najvećeg prosperiteta i pored najvećih muka sa kojima se suočavamo, poručio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz konstataciju da mu ne pada ni napamet da Srbija ratuje.

„Rekao sam, a znaju svi da Srbija ima najjaču vojsku na prostoru bivše Jugoslavije, da Srbija ne namerava da vojsku koristi agresivno protiv bilo koga u regionu. To garantujem svojom rečju. Oni to znaju i zato su zadovoljno odlazili”, preneo je Vučić svoje stavove u razgovoru sa stranim sagovornicima.

Ukazao je da postoji bezbroj raznih priča o tome šta će se desiti narednih dana, i da svakog dana mora da izgovara da garantije da neće biti rata.

„Mir je nama najvažniji. Našu zemlju ćemo čuvati i sačuvati, kako i koliko će biti teško druga je stvar. Nešto zavisi od nas, ali ne sve”, istako je Vučić.

Aktivista za ljudska prava Milan Antonijević složio se da je najbolja poruka poruka očuvanja bezbednosti u regionu, jer se time izbija svaki argument onima koji traže grešku svakoj odluci Srbije.

indeksonline.rs/Tanjug