Naslovna srbija Beograd Vučić: Ne zna se šta donosi noć, još manje dan, ali sačuvamo...

Vučić: Ne zna se šta donosi noć, još manje dan, ali sačuvamo ono što je naše, sve smo jači

BEOGRAD – Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas na Bagdali u Kruševcu da se Srbija “nalazi u jednoj od najtežih istorijskih situacija, ne znamo šta donosi noć, još manje sutrašni dan, ali dobro znamo da naša politika mora da bude – politika mira, stabilnosti ali i čuvanja onog što je naše”.

“Nikad nismo ništa tražili osim da budemo svoji na svome i imaćemo dovoljno pameti, mudrosti, hrabrosti i smelosti da sačuvamo i odbranimo ono što je naše, da živimo normalno i da se borimo da živimo još bolje”, rekao je Vučić, na otkrivenju spomenika potpukovniku Veljku Radenoviću, nekadašnjem predvodniku Posebnih jedinica srpske policije iz Prizrena.

On je rekao i da će Srbija biti “sve jača, ne da bismo nekog napadali već da nikome nikada ne padne na pamet da našu divnu zemlju napadne, imamo šta da čuvamo i štitimo”.

Vučić je rekao da se sa podizamnjem spomenika Radenkoviću, kojem je ; posthumno dodelio Sretenjski orden, “sramotno kasni”, ali je ipak pokazano da se nešto u Srbiji nešto promenilo i da ne zaboravlja svoje heroje.

Kako je istakao, Radenković je spasio stotine civila na Kosovu i Metohiji koje je napadala takozvana Oslobodilačka vojska Kosova i NATO i da je uvek išao prvi u borbu, napominjući da je posebno ostala upamćena akcija u Orahovcu.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version