BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će brzi vozovi uskoro biti i na prugama od Beograda do Niša i Subotice.

“Ako nastavimo ovim tempom razvoja cela Srbija biće premrežena najmoderijim prugama narednih nekoliko godina”, rekao je ;Vučić novinarima posle obilaska železničke stranice u Novom Sadu, po dalasku brzim vozom “Soko” iz Beograd na novoizgradjenoj pruzi za brzine vozova do 200 kilometara na sat.

Vožnja od Beograda od Novog Sada je trajala 33 minuta, a u novosadskoj železničkoj stanici voz je dočakao veliki broj gradjana.

U vozu je bio je i madjarski premijer Viktor Orban kojem je Vučić zahvalio na doprinosu jačanju prijateljskih odnosa Srba i Madjara i ekonomske saradnje dve zemlje.

“Orban je najviše doprineo jačanju prijateljstva Srba i Madjara, njegova želja da nastavi da radi na tome je izuzetna”, kazao je Vučić.

Istakao je da su Madjari “naši prijatelji i naša braća”, koji su uz Srbe, i kad se odlučuje u Briselu, uvek kada je teško.

“Kad drugi prijatelji spuste glavu i neće da se zameraju većima, madjarski prijatelji ustanu i podignu glas i brane nas”, kazao je Vučić.

Ona je dodao da je sa Viktorom Orbanom dogovorio “važnu stvar”, a to je da ako “u teškoj krizi” bilo šta nedostaje Madjarskoj da će Srbija biti prva koja će joj ponuditi pomoć, a isto će Madjarska prva Srbiji ponuditi ono što joj nedostaje.

“Tako se grade prijateljstva”, rekao je Vučić.

Naveo je da su brzu prugu Beograd-Novi Sad gradili “kineski i ruski prijatelji”, da su nadzor radili Nemci, a vozove isporučili Švajcarci, a da “bogata Srbija to pošteno plaća”. ;

Podsetio je da se ranije vozom od Beograda do Novog Sada putovalo sat i 45 minuta i dodao da je ponosan što je novosadska železnička stanica obnovljena posle 60 godina.

Vučić je novinarima rekao da će sutra prisustvovati potpisivanju sporazuma o izgradnji autoputa Sjenica-Požega i posle se više neće pojavljivati “na bilo kakvom otvaranju” do parlamentarnih izbora, već samo na političkim skupovima.

indeksonline.rs/Beta