BEOGRAD/NOVI PAZAR – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je sastanak sa načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru Nerminom Ljajićem i zamenikom načelnika Milenkom Munižabom, koji su ministru policije referisali o postignutim rezultatima ove policijske uprave i budućim planovima i aktivnostima.

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da je zadovolјan zbog toga što su od početka godine najznačajniji rezultati Policijske uprave u Novom Pazaru postignuti u oblasti borbe protiv droga.

„Novopazarska policija je svojim radom i operativnim saznanjima od početka godine presekla više lanaca trgovine narkoticima i zaplenila oko 130 kilograma različite droge, što je rezultat vredan svake pohvale. Od januara meseca Policijska uprava u Novom Pazaru imala je više od 70 zaplena droge, što pokazuje da se borba policije protiv dilera vodi neprestano, svakog dana. Novi Pazar, baš kao ni jedan grad u Srbiji neće biti pogodno tlo za transport i trgovinu drogom. Dileri droge i trovači naše dece nemaju ni veru ni naciju, njihov jedini cilј je da prodajom tog đubreta i trovanjem naše dece zarade ogromne količine novca. Kao što vidite, u Srbiji, u Pazaru, Sjenici, Tutinu i ostalim gradovima nećete moći da dilujete i krijumčarite drogu”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Na sastanku je istaknuto da je za razliku od prethodnog perioda, Novi Pazar znatno bezbedniji i sigurniji, te da će prioritet rada Policijske uprave u Novom Pazaru i dalјe biti očuvanje stabilnog javnog reda i mira, borba protiv trgovine narkoticima, oduzimanje oružja u nelegalnom posedu, sprečavanje nelegalne trgovine akciznom robom.

Ministar policije Aleksandar Vulin poručio je da je Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić država mira, stabilnosti i prosperiteta, država svih svojih građana, uvek spremna da stane u odbranu i zaštitu prava svakog građanina.

indeksonline.rs