NOVI PAZAR – Novi Pazar predstavio je danas svoje turističke potencijale na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Promocija je izazvala veliku pažnju posetilaca.

Bogat program i gastronomska ponuda doprineli su velikoj posećenosti štanda Turističke organizacije Novi Pazar. Predstavljen je istorijat grada, a direktor Turističke organizacije, Dejan Belojica, u svom obraćanju je istakao da se Novi Pazar ne može opisati rečima, morate ga doživeti.

Gradonačelnik Nihat Biševac izrazio je zadovoljstvo zbog velike posećenosti na novopazarskom štandu.

“Novi Pazar iz godine i godinu ima sve veću posetu domaćih i stranih turista. Očekujemo nastavak ovog trenda. Naš grad ima velike turističke potencijale. Pre svega kulturno-istorijske spomenike, prelepu prirodu, lekovite banje kao i gastronomske specijalitete. Turistički potencijal je svakako blizina Kopaonika, Golije, Rogozne i Pešteri. Pre svega Novi Pazar odlikuju gostoprimljivi ljudi i ko jednom dođe, uvek se vraća”, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je u poslednje tri godine izgrađeno 8 hotela kao da se kvalitet usluga konstantno poboljšava.

“Posebnu zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koji mnogo ulažu u turističke potencijale Novog Pazara stvarajući tako uslove za dolazak turista.”, zaključio je gradonačelnik Biševac.

indeksonline.rs