Kad mu osim pobede drugi rezultati nisu donosili mir u kući Novi Pazar se izdigao za novu nadu koja vodi ka opstanku, a koja je pre Subotice bila na tankim nogama

Trijumf koji je retko ko očekivao istovremeno je i veliki korak prema napred Novopazaraca, a da bi se stiglo do cilja biće potrebno još nekoliko istovetnih iskoračenja praćenih usporavanjem direktnih konkurenata u toj trci.

– Došli smo po tri boda i sve vreme nam je to bilo u glavama. Ništa se nije dogodilo slučajno. Poslušao sam savet šefa i u akciji pre gola bio sam blizu završnice, a kod pogotka prosto sam osetio gde da se nađem i kako da gađam. Za sada, ovo je gol moje karijere i sigurno najlepši. Drago mi je zbog ekipe, zaslužili smo radom da nam se vrate sve propuštene prilike – prvo je što je rekao Vahid Zimonjić, strelac gola koji vraća osmeh na lice svima.

Posle velike pobede prost rezon kaže da do nje ne dolazi u pravom trenutku, ali kako su to stvari na koje ne može da se utiče nema ni potrebe trošiti reči na temu „šta bi bilo kad bi bilo“.

– Teško je reći šta je dobar trenutak za nešto. Sve zavisi od ugla gledanja, s obzirom da smo u naletu možda bi najbolje bilo da već za sedam dana čekamo Napredak, s druge strane izloženi smo stalnom rezultatskom moranju, pa iz tog razloga ne može nikako da bude loše što ćemo dve nedelje provesti u uigravanju za najvažniji deo sezone. Sigurno da posle ovakve pobede možemo biti samo još jači.

Vahidu Zimonjiću utakmica sa Spartakom bila je dvadeseta u sezoni (16 u startnoj postavi). Od njega više nastupa imaju samo Lončar, Ratković, Dimić, Pavišić i Vlajković.

– Razboleo sam se pred meč sa Crvenom zvezdom, ali se i brzo oporavio. Želim da se ustalim u najboljem timu i da dam maksimalan doprinos opstanku u ligi, koji posle ove pobede ne dovodim u pitanje. Da je lako iz kola u kolo igrati kvalifikacione utakmice nije, ali Subotica je pokazala da tabela u našem slučaju nije realna i da protiv nas do kraja prvenstva niko neće imati ulogu favorita – ne ostavlja ni trunku sumnje u ono što predstoji njegovom timu, Vahid Zimonjić.

Žurnal