Asfaltiran je pristupni put i plato ispred džamije u Pobrđu. To je treća džamija ispred koje je tokom ovog Ramazana asfaltiran plato. Prilikom obilaska radova pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović najavio je intenzivnu građevinsku sezonu, koja je ove godine počela ranije.

Meštani Pobrđa u odnosu na pre deset godina sada imaju neuporedivo bolje uslove za život. Predhodno je urađena komunalna infrastruktura i javna rasveta, a sada su dobili i asfalt u dužini od 300 metara.

”Mi mso se trudili, kako je tenderom bilo predviđeno krajem prošle godine, da u poslednjim danima Ramazana dovršimo planirane poslove. Ovo je treća džamija u poslednje vreme ispred koje radimo i pristupni put i plato. Pored ove u Pobrđu radili smo i u Osoju kilometar do džamije i u Trnavi oko 1200 metara i plato. Sve je to prelepo izašlo. Ovi meštani su svesni da je pre desetak godina Pobrđe bilo zaboravljeno. Poslednjih godina dobili su i vodu i kanalizaciju, javnu rasvetu i pojačanu struju”, izjavio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović.

Najavljujući nastavak radova u intenzivnoj građevinskoj sezoni Hasanović je neveo i mogućnost proširenja već postojećeg plana asfaltiranja novopazarskih ulica. Rekao je da je Ministarstvo privrede za sutra najavilo otvaranje tendera za potpunu rekonstrukciju Ulice Genrala Živkovića, te izrazio nadu da će se u najkraćem mogućem roku izvršiti i rekonstrukcija celokupne vodovodne mreže.

”Biće to jedna od najlepših ulica u gradu sa uređenim parkinzima, trotoarima sa mešavinom asfalta i behaton poloča. Radimo u interesu građana, kako bismo im obezbedili što lepše i bolje uslove za život i olakšali funkcionisanje”, istakao je Hasanović.