SJENICA – Našoj redakciji stigao je dopis koji je osnovna škola “Branko Radičević” iz Štavlja uputila JKP Vrela Sjenica.

U dopisu, koji potpisuje direktor te vaspitno-obrazovne ustanove Miljojko Jelić, koji se potpisuje kao profesor, navodi se da on ne zna latinično pismo i iz istog razloga vraća ugovor JKP Vrela Sjenica.

Direktor Jelić navodi da je sa mukom uspeo da razazna da se radi “o nekom ugovoru koji je napisan latinicom”, kao i da ne razume sadržinu istog, pa iz tog razloga traži od JKP Vrela Sjenica da se toj ustanovi obraćaju isključivo ćirilicom.

“Poštovani, povodom vašeg dopisa broj 461/22 od 08.04.2022. što smo sa mukom razjasnili šta je, s obzirom da je na latiničnom pismu, a mi latinicu ne razumemo, ne znam šta ste hteli sa ovim da kažete. Po našoj proceni da je to neki ugovor, a sami znate da se mi sa vama nismo ništa dogovorili. Da bi napravili bilo kakav ugovor moraju se obe strane složiti, pa vas zato iskreno molimo, pošto mi isključivo koristimo ćirilicu, da nam se ubuduće obraćate ćiriličnim pismom i ako je u vašem interesu dodite lično da se sogovorimo oko ugovora. U prilogu vam vraćamo papire koje ste nam poslali” – navodi se u dopisu koji potpisuje direktor OŠ “Branko Radičević” Štavalj, Miljojko Jelić.