BEOGRAD – U Srbiji će danas biti osetno hladnije i vetrovito, ponegde i s kišom, uz najvišu dnevnu temperaturu od 7 na jugoistoku, do 13 stepeni Celzijusa na severu zemlje.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće umeren, povremeno i jak severni i severozapadni vetar koji će uveče biti u slabljenju.

Na severu pre podne pretežno sunčano, posle podne umereno oblačno. U ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, u južnim, istočnim, ponegde i centralnim predelima sa kišom, na planinama sa snegom.

Jutarnja temperatura od 2 do 8, najviša dnevna od 7 na jugoistoku do 13 stepeni na severu zemlje.

I u Beogradu će biti osetno hladnije i vetrovito, duvaće umeren, povremeno i jak severni i severozapadni vetar koji će uveče biti u slabljenju.

Pre podne pretezno sunčano, posle podne umereno oblačno.

Jutarnja temperatura oko 4, najviša dnevna oko 12 stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u prvoj polovini sedmice hladno, ujutru se očekuje slab prizemni mraz, a dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine.

Tokom dana promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, na planinama povremeno sa snegom, a u drugom delu nedelje očekuju se i kratkotrajni lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uz porast temperature.

indeksonline.rs/Tanjug