BEOGRAD – U Srbiji će danas u toku dana biti sunčano i toplo dok se uveče na jugozapadu i jugu, a tokom noći i u ostalim krajevima očekuje postepeno naoblačenje, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura od biće od -2 do 7, a najviša dnevna od 18 do 23 stepena, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru hladno ponegde sa slabim mrazem. Duvaće slab i umeren, u južnom Banatu posle podne i jak, južni i jugoistočni vetar.

I u Beogadu jutro na širem području grada sa slabim prizemnim mrazem. U toku dana sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 7, a najviša dnevna oko 22 stepena.

Tokom noći u glavnom gradu postepeno naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 13. aprila, u četvrtak će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevina prestanak padavina i razvedravanje.

U petak umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplo.

U subotu i nedelju pretežno oblačno, u nedelju i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, na planinama sa snegom.

U nedelju tokom dana postepeni prestanak padavina i razvedravanje prvo na severu.

Početkom naredne sedmice pretežno sunčano i toplije.