NOVI PAZAR – Hor “Rašankice” i učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac” danas su, povodom Dana grada Novog Pazara, objavili spot za pesmu “Najljepši grad – sva su deca ista”, po stihovima novopazarskih pesnika Omera Turkovića i Dragoslava Nikolića.

Rukovodilac hora Biljana Pavlović rekla je novopazarskom radiju Sto plus da taj projekat ima interkulturalni karakter, jer u njemu učestvuju deca različitih nacionalnosti koje žive na ovom prostoru.

“Pesma i spot su nastali u čast 561. rodjendana Novog Pazara. Mi smo želeli da pokažemo da zajedno možemo lepo da živimo u slozi i miru, medjusobnom poštovanju i razumevanju”, rekla je Pavlović, koja je profesor muzike na Univerzitetu u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je istakla da se vrednost pesme ogleda i u tome da se stariji podsete lika i stvaralaštva Omera Turkovića i Dragoslava Nikolića, a da najmladji upoznaju njihovu vrednu i poučnu poeziju.

Pavlović je radila na muzičkom oblikovanju te pesme, Petar Ilić je svirao klavirsku pratnju, a pesma je snimljena u studiju Dušana Popovića iz Kosovske Mitrovice, koji je uradio muzički aranžman.

indeksonline.rs/Beta