NOVI PAZAR – U budućem sazivu Skupštine Srbije, ukoliko ne bude značajnijih promena izbornih rezultata i odustajanja pojedinih kandidata, biće devet narodnih poslanika iz sandžačkih gradova, četiri manje nego u prošlom sazivu.

Po tri predstavnika naroda ovog dela Srbije imaće liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i “Мuftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja”, SDA Sandžaka dobiće dva mandata, a Socijalistička partija Srbije jednog.

U skupštinskim klupama naći će se Usame Zukorlić, Jahja Fehratović i Zaim Redžepović iz Stranke pravde i pomirenja, dok se na četvrtom mestu nalazi Misala Pramenković koja se ulasku u parlament može nadati ukoliko neko od njih vrati mandat.

Budući poslanici sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, koja je osvojila 120 mandata, su Krsto Janjušević, Muamer Bačevac i Jasmin Hodžić, a Milanka Jevtović Vukojičić (140. na listi) i Jadranka Terzić (150. na listi) u Skupštinu mogu ući samo ako kandidati ispred njih odustanu.

Male šanse za novi mandat ima i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru Nikola Jolović, koji je 182. na listi.

Predstavnici SDA Sandžaka u Skupštini Srbije biće Enis Imamović i Selma Kučević, dok je prvi “ispod crte” Ahmedin Škrijelj.

Član republičkog parlamenta biće i Dijana Radović iz Priboja, visokopozicionirana članica Socijalističke partije Srbije.

Na ostalim listama nema kandidata iz ovog kraja, a male šanse za dobijanje mandata imaju Marija Pešić sa liste Zavetnika (dobili 10 mandata, ona 15. na listi) i Veroslav Karličić iz koalicije Nada (dobili 15 mandata, on 36. na listi).

Novi Pazar će u budućem sazivu Skupštine Srbije imati četiri poslanika (Zukorlić, Fehratović, Bačevac, Imamović), dva manje nego u prošlom, Priboj tri (Janjušević, Hodžić, Radović), a Tutin dva (Kučević, Redžepović).

Bez narodnih poslanika biće Sjenica, Nova Varoš i Prijepolje.

Beta