Druga supruga preminulog bivšeg muftije Muamera efendije Zukorlića i aktuelna pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Elma Elfić Zukorlić najavila je da će postupak ekshumacije i obdukcije posmrtnih ostataka njenog muža, u ime nje i njene dece, pratiti angažovani advokati.

“Raduje me činjenica da su relevantni državni organi Republike Srbije poduzeli sve neophodne mere da istina što pre bude dostupna nama porodici kao i javnosti koja je veoma uznemirena ovih dana. Celokupni postupak ekshumacije i obdukcije u ime mene i moje dece pratiće angažovani advokati”, objavila je Elma na svom instagram profilu.

Elma Elfić Zukorlić se ovom prilikom zahvalila svim medijima u zemlji i regionu koji su, kako je navela, ovih dana bili uz nju i njenu decu i omogućili im da se čuje i njihov glas, nakon iznetih informacija da postoji sumnja da je Muamer Zukorlić umro usled posledica trovanja.

“Takođe se zahvaljujem medijima na razumevanja da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloletne dece koja su prethodnih dana pretrpela traumu, posebno maloletni sin Amir koji je bio na pres konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan”, napisala je Elma Elfić Zukorlić.

Sin Muamera Zukorlića i predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) potvrdio je u utorak da su proitv NN lica podneli krivičnu prijavu, a na osnovu osnovane sumnje da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan teškim metalima i hranom.