Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović sastao se sa timom američkih lekara, sa kojima je pre četiri godine uspostavljena saradnja. Eminentni stručnjači različitih grana medicine iz Amerike povremeno su boravili u Novom Pazaru u predhodnom periodu, kako bi mladim lekarima iz ovog grada preneli svoja iskustva i omogućili im edukaciju u Americi.

Eminentni stručnjaci različitih grana medicine iz Amerike nakon sastanka sa direktorom Opšte bolnice dr Mehom Mahmutovićem izrazili su zadovoljstvo što su ponovo u ovom gradu, čiji su stanovnici, kako su naglasili, uspeli da sačuvaju zdravlje posle korona pandemije.

”Mi smo američki tim doktora koji je peti ili šesti put u Novom Pazaru. Zadovoljstvo nam je što smo ovde, u društvu dr Mahmutovića koji je odličan lekar i vođa ove bolnoice. Imam mnogo doktora iz Amerike koji dolaze s nama u drugu državu, koji vole da dođu ovde da pomognu Novom Pazaru, bilo odakle da su”, izjavio je specijalista interne medicine dr Edrju Senders.

”Sjajno je vratiti se u Novi Pazar. Imamo veliko poštovanje za ovaj grad. Bili smo ovde pre dve i po godine, pre pandemije korona virusa. Ponosni smo što smo se vratili i što su Novopazarci sačuvali zdravlje posle korone”, rekao je kardiolog dr Stiven Klajn.

Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je naglasio da je jedan od glavnih ciljeva uspostavljene saradnje što mlade doktore iz Novog Pazara možemo uputiti na edukaciju kod kolega u Americi.

”Ove posete su pod pokroviteljstvom našeg prijatelja Endrjua Sendersa koji je doveo na desetine lekara iz Amerike. Naizmenično su dolazile ekipe kardiologa, internista, radiologa, hematologa i mnogih drugih specijalnosti. Radili bi, družili se sa našim doktorima, neka njihova iskustva prenosili nama, ali najvažnije od svega je što su oni naši veliki prijatelji i podrška”, izjavio je dr Mahmutović.