NOVI PAZAR – Povodom dopisa Fudbalskog saveza Srbije o sumnjama da su fudbaleri Novog Pazara učestvovali u nezakonitim radnjama i nameštanju rezultata, oglasio se Upravni odbor FK Novi Pazar.

“Upravni odbor FK Novi Pazar potvrđuje da je dobio dopis od Fudbalskog saveza Srbije u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera našeg tima navodno učestvovalo u nameštanju rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara, odigrane 11. aprila ove godine, navodeći kao ključni dokaz da su padale kvote na kladionicama na dan utakmice u Surdulici.

Uprava FK Novi Pazar održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su uopšte igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv initeresa svog kluba. Igrači su izričiti da će angažovati advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje.

Igrači su istakli i da su spremni da idu na poligraf i da će iskoristiti sve instance i u državi i van nje, da bi se utvrdila puna istina.

Upravni odbor FK Novi Pazar će takođe insistirati na utvrđivanju svih činjenica, jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi, i da se na taj način klub izbaci iz Super lige.

Uprava Novog Pazara je obezbedila sredstva za premiranje svojih igrača u svakoj utakmici u završnici prvenstva. Te premije nisu bile nikada veće u istoriji kluba. Utoliko su čudnije optužbe na račun pet naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima sa kojima klub nikada nije imao problema” – navodi se u saopštenju Upravnog odbora fudbalskog kluba Novi Pazar.