BEOGRAD – Gorivo u Srbiji poskupelo je danas deset dinara, litar evrodizela košta 206,20, a nova cena evropremijuma BMB 95 je 184 dinara.

Te cene važe od danas, posle 15 sati do 6. maja u isto vreme.

Litar evrodizela prethodnih sedam dana i danas do 15 sati košta 196,30 dinara, a evropremijum BMB 95 je 174,10 dinara.Vada Srbije usvojila je juče izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte koja važi od danas do 31. maja kojom se prosečna veleprodajna cena derivata evrodizel evropremijum BMB 95 na teritoriji Srbije uvećava za po sedam dinara trgovačke marže koja je do sada iznosiča šest dinara.

Članovi vlade doneli su odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte sa 20 na 15 odsto od objavljenih uskladjenih iznosa na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja.

Maloprodajna cena derivata nafte koja će važiti od danas do 31. maja biće formirana kao i do sada na osnovu srednje veleprodajne cene derivata koju će utvrdjivati Ministarstvo rudarstva i energetike, a na cenu će biti dodata trgovačka marža od sedam dinara po litru.

indeksonline.rs/Beta