JERUSALIM – Izraelske vlasti najavile su danas da će zatvoriti jedini prelaz za pešake iz pojasa Gaze u Izrael pošto su iz te palestinske enklave ispaljene tri rakete.

“Posle raketa ispaljenih iz pojasa Gaze u pravcu izraelske teritorije prošle noći odlučeno je da u nedelju ne bude dozvoljen ulazak u Izrael za trgovce i radnike iz Gaze preko prelaza Erez”, saopštilo je odeljenje Ministarstva odbrane Izraela odgovorno za paletinske civilne poslove.

Sinoć su dve rakete ispaljene iz Gaze na jug Izraela i jedna je pogodila južnu izraelsku teritoriju, a druga je pala u blizini stambene zgrade na severu palestinske teritorije, saopštili su izvori obe strane.

Rano jutros treća raketa je ispaljena na Izrael, saopštila je vojska. Sirene za raketnu uzbunu nisu aktivirane nijednom.

Najnovije raketiranje usledilo je posle sličnih napada u sredu i četvrtak dok se izraelska policija u proteklim danima sukobljavala sa palestinskim demonstrantima kod džamije Al Aksa u Starom gradu Jerusalima.

Izraelski borbeni avioni su u znak odmazde napali ciljeve u pojasu Gaze posle ranijih raketnih napada, ali su jutros izraelski zvaničnici, u očitoj želji da spreče dalje nasilje, odgovorili bolnom ekonomskom merom zatvaranjem graničnog prelaza.

Kako je navedeno o otvaranju prelaza biće odlučeno u skladu sa procenom bezbednosne situacije.

indeksonline.rs/Beta