PRIŠTINA – Kosovska policija uhapsila je pet osoba i zaplenila 56 kilograma marihuane u dve akcije u Južnoj Mitrovici i Kosovu polju, saopšteno je danas iz policije.Kako se navodi u saopštenju, uhapšena lica su osumnjičena za trgovinu drogom iz Albanije na Kosovo, a potom van Kosova.

“Prvobitno, u naselju Uglare u Kosovu polju, identifikovan je prvoosumnjičeni S.B koji je transportovao drogu u ‘mercedesu’, sakrivenu u modifikovanom bunkeru automobila. Zatim je preko graničnog prelaza Verbnica ušao drugoosumnjičeni B.R. koji je takodje ‘mercedesom’ nastavio put ka selu Vaganica u Južnoj Mitrovici, gde ga je čekalo treće lice”, piše u saopštenju.

Policija je uhapsila osumnjičene na delu i tom prilikom u svim prisutnim vozilima pronašla drogu u modifikovanim bunkerima.

Pored 56 kilograma marihuane, zaplenjena su tri automobila “mercedes”, pet mobilnih telefona, više od 10 hiljada evra i nešto albanskih leka i srpskih dinara.

Četvorici osumnjičenih odredjen je pritvor zbog kupovine, držanja, neovlašćene prodaje opojnih droga, dok je poslednji osumnjičeni pušten na slobodu.

Policija Kosova je dan ranije uništila laboratoriju droge u Zvečanu, gde je zaplenjena droga vredna više od milion evra i uhapšena četvorica Srba, trojica sa srpskim i jedan sa kosovskim državljanstvom.

indeksonline.rs/Beta