Košarkaški trener Darko Kostić rekao je danas da je zadovoljan učinkom tokom dve sezone u Novom Pazaru, ali da napušta klupu tog člana Košarkaške lige Srbije (KLS) jer obe strane trebaju nove izazove.

“Zbog vraćanja dugova iz nekog ranijeg perioda, uspeli smo da ove sezone sa minimalnim budžetom budemo konkurentni i da ostvarimo krajnji cilj. Sedam ili osam ekipa borilo se za opstanak, ali mi smo ostali u ligi mnogo pre kraja takmičenja. Ostvarili smo velikih 15 pobeda”, rekao je Kostić.

On je naveo da je u Novom Pazaru proveo dve lepe sezone, koje su mu značile da sazri kao trener.

“Uprava je uspela da vrati 80 odsto dugovanja, pa verujem da predstoji lakši period. Novi Pazar ima potencijal da bude ozbiljan košarkaški centar. Tokom leta smo radili s mladima, koji su mnogo napredovali. Momci rođeni 2003. i 2004. godine, ali i 2005. i 2006. godine, prvi put su se takmičili u elitnoj ligi Srbije za juniore”, kazao je Kostić.

“Stvaranje igrača i kreiranje košarkaške budućnost ne mogu da se baziraju samo na jednoj sezoni. Neophodni su kontinuitet i sistem. Mislim da smo za dve godine postavili stvari kako treba, pa na ovim temeljima treba nastaviti”, dodao je on.

Novi Pazar je završio sezonu u KLS na devetoj poziciji sa po 15 pobeda i poraza, koliko su ostvarili sedmoplasirani Tamiš i Metalac na osmom mestu.

M. Minić