Pripremni radovi za dogradnju hotela na atletskom stadionu u Novom Pazaru počeli su danas. Smeštajni kapaciteti biće gotovo udvostručeni.

“U novom objektu imaćemo još 10 novih apartmana, uz postojeća 3 apartmana i 11 soba, imaćemo preko 50 mesta za naše korisnike. Objekti će biti spojeni, a u suterenu će biti restoran i prostor, koji nam je neophodan za oporavak sportista posle napornih treninga”, kazao je direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Ovaj objekat ističu nadležni veoma je važan za razvoj sporta u Novom Pazaru, ali i sportskog turizma. Radove finansiraju Ministarstvo turizma i Grad Novi Pazar.

“Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira ovaj projekat sa 60 miliona dinara, a Gradska uprava sa 8 miliona. Novi Pazar ima najlepši atletski stadion na Balkanu, ali i najbolje uslove za bavljenje sportom, pa je dogradnja ovog hotela veoma važna za razvoj sportskog turizma”, objasnio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Izvođači radova podsećaju da je rok za završetak radova 8 meseci.

Atletski stadion sagrađen je 2016. godine. Ubrzo za tim je počela gradnja hotela, koji je u funkciji od 2020. godine. U njemu su trenutno smešteni sportisti koji igraju za novopazarske klubove, a dolaze iz drugih gradova.