NOVI PAZAR – Direktor novopazarske “Čistoće” Armin Mehović izjavio je danas da očekuje da će za nekoliko meseci biti završen projekat regionalne deponije za Novi Pazar, Rašku i Tutin, što bi bio prvi korak ka izgradnji tog objekta i trajnom rešenju zbrinjavan otpada za te opštine.

On je u emisiji “Zeleni minuti” radija “Sto plus” pojasnio da će deponija biti gradjena na teritoriji Raške, za šta je već obezbedjeno 20 hektara potrebnog prostora.

“Projektom su obuhvaćeni i sektori za reciklažu i kompostiranje otpada, a paralelno sa tim radimo i na zatvaranju postojeće deponije Golo brdo. Lokalna samouprava je već raspisala tender za to”, rekao je Mehović.

Podsetio je i da se svakodnevno radi na saniranju deponije Golo brdo, kako bi se izbegli požari, a prošle godine je asfaltiran i deo pristupnog puta.

Projekat zatvaranja, 23 kilometra udaljene, deponije Golo brdo postoji već desetak godina, ali se od toga nije daleko odmaklo.

Za izradu projekta nove regionalne deponije Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je 20 miliona dinara, a ceo proces realizovaće se u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

indeksonline.rs/Beta