Naslovna FEATURED Mozzartsport: Plavi kao supersonični avion

Mozzartsport: Plavi kao supersonični avion

Ekipa Tomislava Sivića hita ka bezbednoj zoni – 3:1

Do početka aprila, možda i malo duže, Novi Pazar je važio za najvećeg kandidata za selidbu u niži rang. Mučila se ekipa Novog Pazara, klub se gušio u organizacionim problemima i čestim promenama trenera i igračkog kadra. I ništa nije nagoveštavalo lepo proleće za igrače, stručni štab i navijače Novog Pazara.

Ali tim iz Novog Pazara, koji je u prvih 16 kola Superlige Srbije osvojio 10 bodova, pretvorio se u supersonični avion kada su počele konačne borbe za opstanak u ligi. Pre plej-auta ekipa Tomislava Sivića je stabilizovala formu, sada samo potvrđuje uzlaznu liniju. Retko ko se tome nadao, iako je Kolubara prebrinula sve brige vezane za opstanak. Novi Pazar je stigao u Lazarevac, video i pobedio. Čini se nikada lakše.

Kao da je presudio veći motiv tima Tomislava Sivića. Novi Pazar je u početnoj fazi meča izudarao dekoncentrisanu Kolubaru i poslao je na patos. Koliko su igrači domaćeg tima bili van meča ne ilustruje detalj iz prvog minuta kada je Ibrahim Mustafa centrirao, a Stefan Dimić lako postigao gol. Možda i ključni detalj na utakmici dogodio se u 23. minutu. Tada je štoper domaćina Uzelac kardinalno pogrešio i dozvolio Milanu Jokiću da mu uzme čistu loptu, potom i preciznim udarcem sa 16 metara udvostruči prednost.
Već tada je bilo jasno da će bodovi otići u Novi Pazar, pogodak Luke Ratkovića u 26. minutu je to samo potvrdio. Kolubara je tek posle velikog deficita počela da igra, mada se videlo da je domaći tim u velikom padu. Uspeli su Rudari da smanje prednost pre odlaska na odmor preko Filipovića. Ali nisu uspeli da zakuvaju utakmicu.
Imala je Kolubara inicijativu početkom drugog poluvremena, ali je Luka Kukić imao nekoliko dobrih intervencija.
Preživao je to Novi Pazar i mogao da počne sa slavljem. Ne samo zbog tri boda, već činjenice da duži vremenski period igraju u vrhunskoj formi. Na poslednjih šest mečeva Novi Pazar ima četiri pobede, remi i poraz.
Dovoljno za 32 boda i 13. mesto koje vodi u baraž. Ali imaće Novi Pazar praktično meč loptu narednog vikenda kada će na svom bunjištu dočekati kragujevački Radnički.

mozzartsport

Exit mobile version