Juče je asfaltiranje pristupnog puta i platoa kod džamije Miradž obradovalo mještane Trnave. Građevinske mašine raspoređene su na više lokacija na teritoriji Novog Pazara i za asfalt se pripremaju mnoge ulice. Ovogodišnja građevinska sezona jednako je intenzivna i obimna kao i prethodnih deset godina, sa ciljem ravnomjernog razvoja Grada, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Nihad Hasanović.

Građevinka sezona u Novom Pazaru počela je na vrijeme, a sa proljepšanjem vremenskih prilika sezona je intenzivirana. Važni radovi posljednjih dana sprovode se u Trnavi. Radovi se sprovode na više lokacija u Novom Pazaru, radi se na pripremama za asfaltiranje u Osoju do džamije, Pobrđu do džamije, Semenjači iznad kasarne, Požežini, Hadžetu, Požegi, ulicama Zlatiborskoj i Varevskoj, na obilaznici, rekonstruiše se dionica ka Sopoćanima, i put Novi Pazar – Tutin.

Hasanović je naglasio da je zgrada Gradske uprave adresa za sve građane, da su tu ljudi koji će saslušati sve prijedloge, i da će se u naseljima partnerski realizovati mnogi projekti, prema prioritetaima.

Podsjećamo, ove građevinske sezone Novi Pazar će dobiti 80 novoasfaltiranih ulica, za koje su ugovori potpisani, a preko 160 miliona eura biće uloženo u zdravstvo, obrazovanje i izgradnju toplane na biomasu.