NOVI PAZAR – Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika Srbije Aleksandar Vučić dobio je najviše glasova na 98 od 99 biračkih mesta u Novom Pazaru, a jedino je izgubio u selu Grubetiće, pokazuje analiza rezultata koju je danas objavio radio Sto plus.

Lider naprednjaka u Novom Pazaru ukupno je osvojio 24.255 glasova, a ubedljivo je trijumfovao na biračkim mestima u osnovnim školama “Stefan Nemanja”, “Bratstvo”, “Vuk Karadžić”, Kulturnom centru, u naseljima Deževski put, Selakovac, Mur, Blaževo, Jošanica, kao i gotovo svim selima.

Jedini poraz Vučić je doživeo u Grubetiću gde je trijumfovala Milica Djurdjević Stamenkovski kojoj su od 57 pripala 53 glasa. Kandidatkinja “Zavetnika” više od 30 glasova na jednom biralištu imala je još samo u Doljanima, a ukupno je dobila podršku 589 gradjana Novog Pazara.

Drugoplasirani u Novom Pazaru bio je kandidat Ujedinjene opozicije Zdravko Ponoš sa 7.780 glasova, a najveću podršku, mada mnogo manju od Vučića, imao je na biralištima u osnovnim školama “Stefan Nemanja”, “Vuk Kardžić” i “Desanka Maksimović”, kao i Kulturnom centru.

Biljana Stojković, ispred koalicije “Moramo”, osvojila je 1.775 glasova, a samo na jednom biračkom mestu je imala više od 100 glasova i to u OŠ “Stefan Nemanja”.

Lider Dveri Boško Obradović najviše glasova “pokupio” je u naseljima Šestovo i Deževski put, a kandidat “Nade” Miloš Jovanović u Drugoj mesnoj zajednici, dodaje radio.

“Mnoge je iznenadio rezultat Miše Vacića iz “Srpske desnice” koji je u Novom Pazaru dobio 478 glasova. Zanimljivo je da je najbolje rezultate ostvario na biračkim mestima u Muru, Dojeviću i Lugu, naseljima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom”, piše Sto plus.

Kandidatkinja “Suverenista” Branka Stamenković osvojila je 492 glasa, od kojih je najviše stiglo sa biračkih mesta u Kulturnom centru, “Bratstvu” i Muru.

indeksonline.rs/Beta