Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedelju, prvi put se obratio Rasim Ljajić.

Rasim Ljajić je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju na autoputu Beograd – Niš kod Ražnja, u kojoj je poginuo Branko Gogić, jedan od njegovih najbližih saradnika. Ljajić je tada prvo hitno prevezen u KC Niš, a od pre nekoliko dana je nastavio lečenje u Beogradu.

“U trenutku dok se bukvalno borim za život, gde mi je stradao jedan od najboljih prijatelja i saradnika, ja moram da čitam i da odgovaram na najmonstuoznije laži i potpune izmišljotine koje je neko seo i izmislio od reči do reči! Verujte da mi je to što su izmislili teže palo nego sve povrede koje sam dobio” priča Ljajić za Kurir.

“Mogao bih čak i da razumem da postoji neki osnov, pa novinar sedne i nafiluje, doda neke stvari…Ali ovo..apsolutno bez ikakvog osnova, sa potpuno izmišljenim stvarima koje su, pritom, lako provreljive i dokazive! Zamislite tek da je napisano nešto što nije proverljivo i dokazivo?! Šta bih tek tad mogao da radim? Kako da skinem tu ljagu? Tu se neću smiriti dok ne istražim ko je to seo i izmislio..Ko mi smešta! Pretpostavljam i s kojim ciljem, ali neću se smiriti dok sve to ne isteram na videlo. Ove je dno besčašća!”, kaže vidno uzrujani Ljajić.

“Imam prelom tri rebra i pršljenove, još sam na analizama…Trebalo bi da mi urade kontrolni pregled u ponedeljak, pa me možda puste na kućno lečenje. Mnogo je teško…Šta da kažem. Najteže mi je zbog Branka”, kaže on.

Lider SDPS kaže i da ima potpuni prekid filma i da se ni jednog dela nesreće i dalje ne seća: “Sećam se samo tog trenutka kad smo ušli u auto, pričam s Brankom o tome kakvo je vreme… Sledeći trenutak kog se sećam je bolnica.. Ja ležim, oko mene lekari, sestre. Vidim nema Branka, i odmah pitam doktora: “Đe Branko?” On tu izbegne odgovor. Opet pitam sestru, ona poče nešto da vrda… Vidim ja odmah da nešto lažu, miriše na nešto loše”.

Ljajić kaže i da mu je doktor objasnio da je moguće da mu se vremenom vrati sećanje, ali da to sve zavisi od toga koji je stepen kontuzije zadobio.

Da podsetimo, do nesreće je došlo kad je auto “škoda superb”, najverovatnije zbog klizavog kolovoza, izgubio kontrolu, probio zaštitnu ogradu i izleteo na travnatu površinu između auto-puta u pravcu Niša i lokalnog puta Ražanj-Aleksinac.

INDEKSONLINE.RS/KURIR.RS