NIŠ – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić koji je jutros teško povređen u saobraćajnoj nesreći, svestan je i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog lečenja, saopšteno je večeras iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, gde je Ljajuć hospitalizovan.

U toku dana više puta ga je obišao i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić.

Prema rečima Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi podrazumeva ozbiljne povrede koje on i ima.

Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahteva intezivno hiruško lečenje.

Dijagnostika će biti ponovljena posle 24 sata.

U ovako teškim incidentima, kako je dodao Perišić, neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna.

Konzilijum lekara koji je formiran u UKC doneće odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju lečenje pacijenta, koji je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen, navodi se u saopštenju UKC Niš.

Ljajić je jutros oko 9 časova, na auto-putu Beograd-Niš doživeo tešku saobraćajnu nesreću, dok je vozač automobila u kojem je bio, predsednik Izvršnog odbora SDPS Branko Gogić, poginuo.