NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je danas da nije opterećen predstojećom utakmicom četvrtog kola plej-auta protiv Radničkog 1923 i da je uveren da je njegova ekipa bolja od gostiju iz Kragujevca.

“To treba da potvrdimo, siguran sam uz veličanstvenu pomoć navijača. Potrebno je da poentiramo, upišemo tri boda i načinimo još jedan korak ka opstanku. Ponosan sam na momke, koji su od mog dolaska ostvarili i više od očekivanog. Daju se maksimalno, a to je zadovoljstvo za onog ko ih vodi”, rekao je Sivić.

Oba rivala imaju po 32 boda i zauzimaju 13. i 14. mesto u elitnom takmičenju, pa se nalaze u zoni su baraža za opstanak u Super ligi Srbije.

“Stalno se susrećemo sa raznim poteškoćama, ali ćutimo, radimo i bavimo se sobom. Želim da tako ostane i sada, da fokus bude na igri i da se svi skoncentrišu na zadatke. Novi Pazar je stasao kao ekipa i prezentuje ozbiljan fudbal, koji je doneo rezultate. Mnoge stvari smo podigli na viši nivo. Sa te strane sam maksimalno zadovoljan”, naveo je Sivić.

On je priznao da poštuje kolegu sa klupe Kragujevčana Nenada Lalatovića, ocenivši da je vredan i pošten momak, koji se ne plaši izazova.

“Posle Crvene zvezde otišao je u čačanski Borac, a sada trenira Radnički 1923. Ja to cenim. Ima svoj stil. Specifičan je i drugačiji od ostalih. Nemam nikakav problem s tim. Možda mogu u šali da mu poručim da moramo da ga pobedimo”, kazao je strateg Pazaraca.

“Prošli put je ovde rekao da bi želeo da trenira Novi Pazar. On nije drugoligaški trener, a mi moramo da pobedimo kako bi Lalatović ovde radio u superligašu. Tako da, Lale, nemoj da se ljutiš”, dodao je Sivić.

Novi Pazar će zbog žutih kartona igrati bez defanzivaca Milana Joksimovića i Vahida Zimonjića, kao i krilnog napadača Stefana Dimića, dok povrede dovode u pitanje nastupe golmana Luke Kukića i ofanzivnog Bojana Čečarića.

Prvotimac Novog Pazara Ibrahim Mustafa istakao je da je ispred njega i saigrača veliki dan, u kojem sledi nimalo laka utakmica.

“Uradićemo sve što je u našoj moća da dobijemo. Analiziraćemo prethodni meč, kako bismo videli šta treba da radimo. Svi smo spremni da ostvarimo pobedu. Mislim da smo najbolji u plej-aut grupi i da smo uvek favoriti. Pozivam sve navijače Pazara da dodju, potrebna nam je njihova podrška. Spremili smo im nešto što ne bi smeli da propuste”, najavio je Mustafa.

Novi Pazar i Radnički 1923 igraju u subotu od 16 časova na Džaizkoin areni, a ulaz na tribine je besplatan.

indeksonline.rs/Beta