Najveća i najbrojnija bošnjačka stranka, Sandžačka demokratska partija, tradicionalno je juče organizovala veliki iftar.

Zbog vremenskih prilika, iftar koji je prethodnih godina organizovan na atletskom stadinu ove godine organizovan je u hotelu Vrbak. Inače, pokretač ideje organizovanja iftara i inicijator takvog tradicionalnog okupljanja je osnivač SDP-a Rasim Ljajić.

Više od hiljadu ljudi prisustvovalo je jučerašnjem iftaru koji je priredila Sandžačka demokratska partija. Sve sale hotela Vrbak bile su sinoć prepune.

Podsetimo, reč je o tradicionalnom iftaru koji SDP priređuje godinama unazad.

Prisutne na iftaru poselamio je predsednik stranke Nihad Hasanović i preneo selame osnivača Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića.

On je pkazao da je Rasim Ljajić dobro, da njegov oporavak teče dobro i da se brzo oporavlja i izrazio uverenje da će se što pre vratiti jer je, kazao je Hasanović, svim potrebna njegova nergija i harizma.

”Allah dž.š. zna koliko svako od nas ima veka, ali sam siguran da je Rasimova dobrota i sve ono što je činio za ljude njega sačuvalo” rekao je Hasanović.

Sinoć je posluženo i kurbansko meso, s obzirom da su kurbani zaklani uz nijet za Ljajićev brz oporavak i njegovo zdravlje.

Hasanović je prusutnima, ali i svim građanima, čestitao i predstojeći ramazanski Bajram.

Tokom iftara proučena je i prigodna dova.