BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, vetrovito i toplije vreme, uz povremenu kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće umeren i jak vetar, u košavskom području povremeno sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura biće od sedam do 11 stepeni, najviša dnevna od 18 do 22.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, vetrovito i toplije vreme, uz umeren i jak vetar i smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 11, najviša oko 21 stepen.

U Srbiji će od 23. do 29. aprila biti promenljivo oblačno, nestabilno i toplo vreme, uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za petak, 22. april:

Nepovoljne meteorološke prilike izazvaće pojačanje tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i reumatskim oboljenjima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i zglobovima, nervoza i glavobolja.

indeksonline.rs/Beta