Modnog kreatora Darka Kostića danas je u ranim jutarnjim časovima policiji prijavio jedan mladić koji je nadležnima rekao da mu je prijatelj javio da ga pomenuti Kostić drži zatvorenog u špajzu i preti mu ubistvom.

Kako piše Nova.rs, u 02.43 časa prijavljeno da se u stanu modnog kreatora D.K. u Dobračinoj, u stanu nalazi lice Š.H. 19 godina koji je poslao poruku pozivaocu N.N. da je zatvoren u špajzu i da D. K. i da hoće da ga ubije. Patrola je na uglu ulica Laze Pačua i Vasine zatekli lice Š.H. (2002) (umetničko ime Emis Emil) koji je prišao patroli i izjavio da se nalazio u stanu D.K. i gde je nakon kraće zabave D.K. postao agresivan i potom Š.H. ubacio u špajiz i da je D. K. hteo da ga ubije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D. K. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode, saopšteno je iz MUP.

Dodaju da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, Kostića je u junu prošle godine Treći osnovni sud osudio na godinu dana kućnog zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnika. Ova presuda nije pravosnažna, piše Nova.rs.

nova.rs/n1