NOVI PAZAR – Vaskršnja čestitka predsednika Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića u kojoj se navodi da “i muslimani veruju u vaskrsenje Isusovo”, naišla je na burne reakcije u Sandžaku i Bosni i Hercegovini.

Usame se nakon izjave obrazio muslimanima i naglasio da je na taj način ispoštovao veliki broj “glasača hrišćana” koji su ga podržali na izborima, kao i da je na vaskrsenje mislio u bukvalnom značenju te reči.

“Obraćam se muslimanima.

Pre donošenja suda, fetvi, osuda, molim vas da još jednom pročitate poruku.

Ako ima nešto nejasno, pre donošenja suda, može se tražiti pojašnjenje.

Napisao sam da musliman veruje u povratak Isa a.s., na sudnjem danu i to nam je “zajednička reč” sa hrišćanima.

Izraz VASKRSNUĆE koji sam spomenuo, koristio sam ga u bukvalnom značenju sa latinskog: RESURGARE – što znači ponovna pojava.

Nisam rekao da muslimani veruju u hrišćansko vaskrsnuće, kako su bukvalisti shvatili. Ono što se slavi na Božiću i Vaskrsu su osnove u kojima se razlikuju islam i hrišćanstvo i razlozi zbog kojih islam postoji kao vera.

“On je Allah jedan. Nije rodio i rođen nije i niko mu ravan nije”

Opet imam razumevanja što se malo uzburkala javnost. Jer način na koji sam se obratio na ovaj praznik niko nikada nije praktikovao pre, bar da ja znam.

Ispoštovao sam veliki broj naših glasača hrišćana koji su pored svojih hrišćanskih predsednika, izabrali mene da podrže na izborima” – napisao je Usame.

indeksonline.rs