Porodica Zukorlić podnela je krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica Republičkom tužilaštvu, a nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru. Usame je kao podnosilac prijave već dao izjavu, a odmah je doneta i odluka o hitnoj ekshumaciji.

Međutim, javnost je iznenadila reakcija Zukorlićeve druge supruge Elme da o uzorcima i analizama nije znala ništa.

“Moja deca i ja smo jako potreseni i uznemireni navodima koji su izrečeni, takođe, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji ni u kojim laboratorijama su vršene analize. Sve što znamo, saznali smo putem medija”, poručila je Elma putem društvene mreže Instagram.

Zbog toga i drugih okolnosti mnogi veruju da se njoj namešta „afera“ kako bi bila sklonjena sa mesta predsednice Zukorlićevog Internacionalnog univerziteta, gde se “vrti“ najviše novca. Već neko vreme u javnosti je prisutna i priča o navodnoj „netrpeljivosti“ Zukorlićevog najstarijeg sina iz braka sa prvom ženom i druge šerjatske supruge.

„Ko god je tu priču plasiro u javnost je zlonameran i želi štetu i našoj porodici, i Usameu Zukorliću i Elmi Elfić Zukorlić. Mi naše privatne stvari iz porodice ne iznosimo u javnost. Stranka i ja kao pojedinac Usame Zukorlić imamo poštovanje prema supruzi muftije Zukorlića Elmi Elfić Zukorlić“, istakao je Zukorlićev naslednik.

Pre nekoliko dana, aktuelni predsednik SPP-a Usame Zukorlić podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N. N. lica, kao i laboratorijske nalaze koji, kako veruje, ukazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

On je prethodno i na konferenciji za novinare rekao da porodica sumnja da je nekadašnji lider SPP otrovan i da je to razlog njegove smrti pre nešto više od pet meseci.

Naveo je da je porodica dobila rezultate iz dve nezavisne laboratorije i precizirao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.

Muamer Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine, a tada se iz medija čulo da je uzrok srčani udar.