NOVI PAZAR – Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, poslao je odgovor na naslov teksta našeg portala “USAME: Božić i Vaskrs su razlozi zbog kojih islam postoji kao vera! Ispoštovao sam naše glasače hrišćane”.

“IndeksOnline, kao servis koji finansiraju građani Novog Pazara, među kojima sam i ja, je objavio naslov koji ne odgovara izjavi koju sam dao putem socijalnih mreža.

U objašnjenju poruke koju sam napisao na pravoslavnom prazniku Vaskrsu je stajalo:

“Nisam rekao da musliman vjeruje u hrišćansko vaskrsnuće, kako su bukvalisti shvatili. Ono što se slavi na Božiću i Vaskrsu su osnove u kojima se razlikuju islam i hrišćanstvo i razlozi zbog kojih islam postoji kao vjera. On je Allah Jedan. Nije rodio i rođen nije i niko mu ravan nije.”

Islam kao vera postoji jer se ne slaže sa konceptom da Bog ima sina, čije se rođenje slavi na Božiću, niti sa konceptom da je Bog ubijen na krstu, nakon čega je vaskrsao, što se slavi na Vaskrsu.

Nisam rekao da su praznici razlog za postojanje islama, kako je preneto u naslovu. Kreirani naslov odražava suprotnu poruku od one koju je autor plasirao.

Mediji finansirani iz budžeta građana Novog Pazara su obavezni da budu servis koji će služiti građanima, a nikako servis koji će izveštavati na štetu građana grada Novog Pazara” – navodi se u dopisu koji potpisuje predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

indeksonline.rs