Naslovna FEATURED Zemunci slavili u Novom Pazaru! Nemanja Nikolić igrač utakmice

Zemunci slavili u Novom Pazaru! Nemanja Nikolić igrač utakmice

Košarkaši zemunske Mladosti pobedili su večeras domaći tim Novog Pazara sa 92:84 (22:29, 25:14, 22:19, 23:22), u utakmici 29. kola Košarkaške lige Srbije.

Iako bez Andrije Bojića i Otisa Livingstona, koji zbog povrede nije ulazio u igru, gosti su otvorili meč serijom od 9:0, a potom je Novi Pazar preokrenuo i u 12. minutu stigao do maksimalnih 10 razlike pri rezultatu 35:25.

Predvođeni Šejnom Gibsonom sa 25 poena i Strahinjom Gavrilovićem sa 20 poena i 12 skokova, Zemunci su u nastavku zaigrali bolje i stigli su do važnog trijumfa u borbi za plasman u ABA 2 ligu.

Zapaženi kod Mladosti bili su još Nejc Klavžar i Nikola Kovačević sa po 14 poena, s tim što je Klavžar dodao još sedam skokova i devet asistencija.

Najbolji kod Pazaraca bio je Nemanja Nikolić, kojem je sa 23 koša, devet skokova i 11 asistencija nedostajala jedna uhvaćena lopta za tripl-dabl.

Fahrudin Manjgafić je postigao 14, a Bogdan Mikavica i Altin Islamović po 13 poena za poraženu ekipu.

U 37. minutu pri rezultatu 86:73 za Mladost sudije nisu videle da je trener Zemunaca Dragan Jakovljević ometao Islamovića pri šutu za tri poena, ali su mu kasnije dodelile tehničku grešku, nakon što su na isti način zbog prigovora kaznili i trenera domaćina Darka Kostića.

Utakmicu u Dvorani Sportske akademije Douš pratilo je oko 250 gledalaca.

Mladost je treća na tabeli sa 18 pobeda i 11 poraza, dok je Novi Pazar na sedmom mestu sa skorom 15/14.

Novi Pazar u 30. kolu, poslednjem u regularnom delu sezone, gostuje kraljevačkoj Slogi, a Mladost dočekuje tim Zdravlja iz Leskovca.

M. Minić

Exit mobile version