Članica Glavnog i Izvršnog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) Amela Lukač Zoranić podnela je danas ostavku na sve funkcije koje je obavljala u toj partiji, saznaje radio Sto plus.

Kao razlog za takav postupak ona je navela kršenje Statuta SPP koji se odnosi na pravo člana da “slobodno izražava i zastupa svoje mišljenje, bez mogućnosti da bude zbog toga progonjen”.

“Obzirom da je nakon smrti rahmetli muftije (Muamera Zukorlića) krenuo, kako direktni, tako i indirektni, progon pojedinaca koji su tokom muftijinog života bili njegovi verni saborci i to usled iznošenja i negovanja različitih mišljenja i stavova, smatram da je moja ostavka nužna, jer od slobode misle koju baštinim, a koju sam tokom 18 godina rada naučila od rahmetli akademika Muamera Zukorlića, nikada neću napustiti”, navela je Lukač Zoranić.
Dodala je da će “lično nastaviti da baštini muftijinu ideju”, a da će Predsedništvu stranke prepustiti da funkcije koje je obnašala popuni “ljudima koji su im adekvatniji i po njihovoj meri, jer ona to nije”.
Pored članstva u Glavnom i Izvršnom odboru SPP, Lukać Zoranić je bila predsednica partijskog odbora za obrazovanje. Nakon smrti Muamera Zukorlića, pripao joj je njegov mandat narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Pre nje, ostavku na sve stranačke funkcije podneo je i Samir Tandir, koji je bio potpredsednik partije.
Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja je na sednici 29. aprila raspustilo odbore u Novom Pazaru i Prijepolju, kao i Žensku mrežu i imenovalo koordinaciona tela koja će rukovoditi tim partijskim organima do izbora novih rukovodilaca.

Tom prilikom, doneta je odluka o raspisivanju izbora za predsednika, Glavni odbor i Predsedništvo stranke.

Radio Sto plus