Trostruka juniorska šampionka Srbije, Angelina Topić, još jednom je raširila svoja krila i poletela do novog nacionalnog rekorda. Ona je nadmašila starije juniorski rekord za 2 cm, iz 1967. godine koji je bio u vlasništvu Tamare Malešev I iznosio 191 cm.

Takodje, Angelina sa ovim rezultatom – 193 cm, zauzima lidersku poziciju na svetskoj rang listi u njenom uzrastu i jedna je od najvećih mladih nada srpske i svetske atletike.

“Trenirali smo vredno cele zime, pa je ovakav rezultat očekivan. Angelina je tražila potvrdu svojih vrednosti I uspela je sebi da dokaže ono što smo znali I ranije. Tehničke discipline su specifične, mora dosta faktora da se pogodi I onda je rezultat neizbežan. Formu nismo tempirali, ali smo očekivali da skoči ove visine, jer je za njih spremna. Sad nam predstoji priprema za Evropsko I Svetsko, gde očekujemo da ponovi ovaj rezultat, možda čak I skoči koji cm više”, rekao je nam legendarni Dragutin Topić.

Na istom takmičenju koje je održano u Kraljevu, još jedna pulenka Dragutina Topića, Teodora Boberić ostvarila je fantastičan rezultat u skoku udalj. Ona je skočila 6.21 m i time ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 1. do 6. avgusta u Kaliju (Kolumbija).

Jovan Stranić je na takmičenju u Sloveniji oborio nacionalni rekord za juniore u bacanju kladiva – 70.22 m ( sprava 6 kg) i tim rezultatom ostvario normu za SP U20 u Kaliju (Kolumbija).

Nema sumnje da ova atletska sezona već sad mnogo obećava, očekuju nas mnogobrojna takmičenja i prilike za nove rekorde i medalje. Već 4. i 5. juna održaće se Prvenstvo države za mladje juniore I juniorke u Sremskoj Mitrovici.