Direktor preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajtović, predsednik Nadzornog odbora, Muamer Redžović i direktor za investicije Jovica Budimir sastali su se danas u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

U toku su radovi na završetku primarnog gasovoda, što je jedna od tema sastanka. Radovi teku planiranom dinamikom a kao drugi važan korak za Grad i predstavnike „Srbijagasa“ istaknuta je priprema plansko – tehničke dokumentacije za takozvani sekundarni gasovod, čije instalacije prolaze kroz gradsko područje. Grad se obavezao da će dostaviti sve neophodne informacije koje se odnose na velike potrošače u gradu, poput javnih preduzeća, zdravstvenih i školskih ustanova i potrošača u industrijskoj zoni.

Preduzeće „Srbijagas“ će, kako je najavljeno, već od naredne sedmice pristupiti izradi projektno – tehničke dokumentacije za pripemu radova na parcelama obuhvaćenim planom za izgradnju sekundarnog gasovoda.

U cilju sprovođenja sekundarne gasifikacije biće formirano zajedničko radno telo, sačinjeno od predstavnika gradskih javnih preduzeća i Grada Novog Pazara, te stručnih lica iz preduzeća „Srbijagas“, čiji je zadatak izrada konkretnog plana gasifikacije. Ovaj dokument smernica je za dalju izradu projekata gasifikacije u celini.