Čestitke građanima islamske veroispovesti povodom nastupajućeg Bajrama uputili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković i predsednica Skupštine grada Anela Halilović Šemsović.


Bajramska čestitka gradonačelnika

Praznici nas podsećaju na radost okupljanja i darivanja. Neka vam ovaj Bajram ojača istinske vrednosti porodičnog okupljanja, međusobnog poštovanja i razumevanja.
U ime Grada Novog Pazara i svoje lično ime sugrađankama i sugrađanima islamske veroispovesti upućujem iskrene čestitke povodom predstojećeg Bajrama, sa željom da ga provedu duhovnom miru, porodičnoj sreći i zadovoljstvu.

Bajram šerif mubarek olsun!
Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara


Bajramska čestitka zamenika gradonačelnika

Svim sugrađanima islamske veroispovesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama.
Neka radost praznika ispuni vaše domove radošću i ljubavlju za bližnje, sa željom da praznik provedete u zdravlju i sreći, okruženi porodicom i najbližima.

Vladimir Marinković, zamenik gradonačelnika Novog Pazara


Bajramska čestitka predsednice Skupštine grada

Nakon odabranog mjeseca Ramazana, gdje smo učvrstili din i iman i obnovili svoju duhovnu snagu, a mir prenijeli u naše porodice i našu zajednicu , dočekujemo Bajram kao vjerničku radost.
 Svojim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti, muslimanima u zemlji i dijaspori, upućujem iskrene čestitke povodom ovog mubarek dana, uz želju da činimo dobra djela, preporučujemo istinu i podsjećamo na strpljenje.
 Bajram šerif mubarek olsun!

 Srdačno,
Dr. Anela Halilović-Šemsović,
predsjednica Skupštine grada Novog Pazara