Naslovna srbija Novi Pazar Biševac: Novi Pazar ponosan na Đulovića i Kulundžića

Biševac: Novi Pazar ponosan na Đulovića i Kulundžića

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je grad ponosan na mlade košarkaše Asima Đulovića i Luku Kulundžića, koji su proglašeni za najkorisnije igrače na završnici kadetskog, odnosno u regularnom delu juniorskog prvenstva Srbije.

“Očevi su im godinama igrali košarku na visokom nivou, a Asim i Luka će sigurno na najbolji način predstavljati Novi Pazar, koji po svim paramatrima postaje ozbiljan košarkaški centar u Srbiji. Obojica su reprezentativci i biće uzor mnogima da krenu njihovim putem”, rekao je Biševac na prijemu u čast dvojice mladih košarkaša.

Kadetski reprezentativac Srbije Asim Đulović (16), koji je počeo je s košarkom u Novom Pazaru 2012, a nastavio u Starom Rasu, sa visinom od 203 centimetra pokriva pozicije dva i tri.

On je bio najkorisniji igrač završnice prvenstva Srbije za kadete, koje je osvojio sa Megom. U dresu tog beogradskog kluba stigao je i do trofeja u regionalnoj ABA ligi za juniore, a vrhunac predstavlja šampionski prsten sa juniorima Mege u Evroligi.

“Poslednju sezonu proveo sam u Megi, a pre toga igrao sam u svom gradu. Tu sam trenirao, trudio se i to mi dosta znači. U julu me očekuje Svetsko prvenstvo u Španiji sa kadetskom reprezentacijom. Što se košarke tiče, želim da dostignem neki najveći nivo”, naveo je Đulović.

Juniori Novog Pazara u sezoni 2021/2022 debitovali su u elitnoj ligi Srbije, a bek i nisko krilo Luka Kulundžić (17), koji je na par centimetara do dva metra, bio je vođa te ekipe, ali i najbolji strelac i najkorisniji pojedinac regularnog dela sezone.

Igrač sa spiska juniorske selekcije Srbije krenuo je s košarkom u klubu Pazar, a posle tri sezone u prvom timu odlučio je da od kraja leta nastavi sportsku karijeru i školovanje u Marijanapolisu, u SAD.

“Za mene je veoma bitno što sam ponikao u gradu, koji postaje ozbiljan košarkaški centar. Odlučio sam se za Ameriku, ali me pre toga očekuju pripreme za Evropsko prvenstvo u Turskoj. Želim da postanem ozbiljan košarkaš i da igram u najjačim svetskim ligama”, kazao je Kulundžić.

M. Minić

Exit mobile version